Möt en medarbetare på Vårljus

Möt en medarbetare

Damir Tomic

Kompetensutvecklare, fil. mag. Specialpedagogik.
Arbetar på Vårljus sedan 2010.

Jag tycker om att arbeta på Vårljus för olika kunskaper, kompetenser och flexibilitet som kollegorna besitter inom våra verksamheter. De utgör en grundstruktur för en lärande och kreativ organisation där jag trivs och vill arbeta i. Jag har jobbat i olika roller inom Vårljus, började som samordnare och gick traineeprogrammet som Vårljus erbjuder. Efter det jobbade jag som enhets- och även verksamhetschef innan jag fick möjligheten att söka mig vidare internt till den nya tjänsten som Kompetensutvecklare. I min roll idag har jag möjlighet att driva vår kompetensutveckling över bolaget för att säkerställa att våra medarbetare har rätt kompetens och ligger i framkant inom branschen.

Damir Tomic

Jenny Bernstein

Handledare Vårudden HVB för ensamkommande flyktingungdomar, socionom.
Arbetar på Vårljus sedan 2016.

Jenny Bernstein

Jag valde att lämna mitt arbete inom socialtjänsten och kom till Vårljus i april 2016 för att jag ville jobba med integration i det direkta mötet med människor, varje dag. Det har jag inte ångrat! Att jobba på ett boende med ungdomar är utmanande men samtidigt otroligt roligt och givande. Att jag får se utvecklingen och vara delaktig i de unga killars liv som jag möter är bland det bästa med jobbet.

Matilda Snoder

Konsulent vid jour- och familjehemsverksamheten, socionom.
Arbetar på Vårljus sedan 2016.

Största delen av mitt yrkesliv har jag arbetat inom socialtjänsten. Jag började på Vårljus våren 2016 och är idag helnöjd med att jag vågade ta steget och pröva något nytt. Min långa erfarenhet från socialtjänsten har jag god nytta av, då vi erbjuder deras hjälp i att finna stabila, trygga och välutredda jour- och familjehem. Jag är stolt över den kvalitet våra familjer besitter och det stöd jag som konsulent kan erbjuda. Jag känner verkligen att jag kan stå för vår verksamhet. Det jag uppskattar med Vårljus, förutom att vi är kommunägda med lång erfarenhet av branschen, är att det är en dynamisk och flexibel arbetsgivare. Beslutsvägarna är korta, ledningen är i nära dialog med mig som anställd och öppen för förslag jag kommer med. Jag känner lust och motivation att vara aktiv i det förändringsarbete som alltid behövs inom socialt arbete. Sådant inger förhoppningsvis förtroende hos våra uppdragsgivare.

Matilda Snoder

Thomas Norlander

Enhetschef för Öppna insatser, socionom.
Arbetar på Vårljus sedan 2009.

Thomas Norlander

Efter nästan trettio år inom den kommunala Socialtjänsten, valde jag att byta riktning och arbeta med att erbjuda kommunerna i länet tjänster från deras eget vårdbolag. När Vårljus fick kommunernas förtroende att igångsätta mottagande för ensamkommande flyktingungdomar fick jag chansen att från starten bygga upp och utveckla detta. Efter några års arbete som enhetschef med målgruppen ensamkommande har jag nu gått över till att driva och fortsätta utveckla Vårljus Öppna insatser vilket är ett spännande och givande uppdrag. Vårljus har fokus på kvalitet, personal och ekonomi, det gör att vi som arbetar här känner oss trygga med att få utvecklas med alla våra uppdrag.

Zaki Ibrahim Hassan

Handledare på Vilunda ungdomsboende för ensamkommande flyktingungdomar, behandlingspedagog.
Arbetar på Vårljus sedan 2016.

Det bästa med att jobba med Vårljus är att det finns en genomgående hög kompetens i personalgruppen samt ledningen. Detta skapar en tryggare och säkrare arbetsplats. Jag och mina kollegor jobbar ständigt med ha en god positiv stämning på boendet och ser till att ha tydliga rutiner som fungerar, inte bara på papper utan ännu viktigare, i praktiken. Jag tycker det är roligt att jobba med unga människor och skapa möjligheter för dem att utvecklas och må bra.

Zaki Hassan

Se våra lediga tjänster

Att arbeta i Vårljus innebär att på ett meningsfullt sätt få bidra till utveckling för ensamkommande flyktingungdomar, barn och deras familjer.

Läs mer